+9999-9999999 example@gmail.com

Med de rette træbriketter kan du holde varmen hele året rundt

træbriketter

Vejret i Danmark er meget skiftende, derfor kan det til tider være svært at holde varmen – selv om sommeren. Mange ejendomme bruger fjernvarme, dog vælger flere og flere at installere brændeovne eller pejse i deres hjem for at kunne holde varmen og kun tænde op når det er nødvendigt.

Træbriketter er blevet meget populære i de senere år, hvilket skyldes den gode brændværdi og varmestråling. Derudover er træbriketter noget enhver kan styre, de er ikke så svære at tænde op med som det kan være med f.eks. lufttørret brænde.

Brændværdien bestemmes oftest af fugtindholdet i ens brændselstype. Almindeligt brænde har højere fugtindhold end træbriketter, der er tørret på en anden måde og desuden har en anden opbygning end rigtige brændekævler.

En anden fordel ved at vælge træbriketter fremfor almindeligt brænde er naturligvis den måde, hvorpå afbrændingen foregår. Almindeligt brænde indeholder ikke kun fugt, men oftest også barkstykker og harpiks. Dette vil forstyrre ensformigheden i afbrændingen i forhold til briketter, der brænder på samme måde hver eneste gang.

Det er naturligvis også lettere at opbevare briketter end almindelige kævler, da de grundet deres ensformige form, kan stables langt bedre på mindre plads.

Spar penge ved af skifte fra almindeligt brænde til træbriketter

Grundet en forskel på ca. 10 % i fugtigheden mellem brænde og træbriketter får man som førnævnt en bedre brændværdi. Dette betyder med andre ord, at der er penge at spare ved at købe briketter fremfor alment brænde. Grundet de tætpakkede briketters størrelse får man derfor frigivet mere energi ved at fyre op med disse end almindeligt brænde.

Det kan altid betale sig at købe briketter hjem i større partier. Disse fylder mindre, hvorfor man måske kan klemme 1000 kg ind, hvor der ellers kun kunne være 500 kg brændekævler. Disse kan stables i aflukkede udeskure eller garager, da fugt har svært ved at trænge ind i briketterne grundet deres tæthed.

Uanset, hvor mange kilo briketter man køber hjem ad gangen, vil leveringen kunne foregå fra dag til dag og endda være gratis. Vælger man dog at købe til helt års forbrug ad gangen, vil man også få mængderabat på sine varer.

Glødetiden er vigtig når man køber træbriketter, da det er herfra man får varmestrålingen fra sin brændeovn eller pejs. Briketter af høj kvalitet fremstillet på en måde, så man slipper for at aske flyver rundt i hele rummet, hver gang brændeovnslugen åbnes.

Skynd dig at købe træbriketter før andre gør det

At træbriketter er blevet så trendy et køb for mange husejere, betyder at man skal være hurtigt og først til mølle. Hvis briketter bliver udsolgt, kan der være flere måneders ventetid, før ens leverandør får en ny sending parat.

Dette skyldes dog, at kvaliteten skal testes og man skal bruge tid for at få briketterne til at levere den rette brændværdi. Samtidig kan det være svært at finde større mængder briketter om sommeren, da disse primært produceres og sælges i løbet af efteråret.