+9999-9999999 example@gmail.com

Kunne du fristes til en rejse til Nordkap?

rejse til Nordkap er i dag

At rejse er at leve, sagde Hans Christian Andersen for over 150 år siden. H.C. Andersen har haft en meget livlig fantasi. Men ikke engang han kunne have forudset den enorme rejseaktivitet vi oplever som helt normal i dag.
Vores seniorer er i dag en af de mest rejseaktive samfundsgrupper. Det gælder ikke kun pensionisterne. Mange 50+ arbejder i dag på fuld tid, ligesom de yngre også gør. Men hvor familielivet tager den største del af fritiden for de yngre generationer, har seniorerne rigelig med tid til at rejse. Den bruges i stort omfang på at se verden.
En rejse til Nordkap bringer dig til Europas nordligste rejsemål. Selvfølgelig kan du rejse endnu længer mod nord, men så er du ikke længere på europæisk territorie. Nordkap ligger hvor Atlanten og ishavet mødes. Atlanterhavets vand, som er varmet op af Golfstrømmen, brager sammen med ishavets kolde bølger. Dette giver et helt specielt mikroklima og havbiotop.

Nordkap ligger på øen Magerøya i Vest Finnmark, i den nordligste del af Norge. Når du står på Nordkapplateauet, er isbjørnenes ø, Svalbard, det eneste der står mellem dig og Nordpolen.

Nordkap turisme i flere hundrede år

Den første turist der nogensinde har stået op Nordkapplateauet var en italiener med navn Francesco Negri. Det var godt 200 år før turisme blev et begreb i hverdagssproget. I dag er det over 200.000 mennesker, der hvert år står samme sted som Signore Negri A.D. 1664. Fra plateauet er der et frit fald på 307m lige ned i havet. Nordkap byder også på ST. Johannes kapel, verdens nordligste kristne kapel. Det et populært mål for giftelystne fra hele verden.
Nordkap er også et traditionelt rejsemål for alverdens motorcykel turister. De kommer i flok for at opleve midnatssolen og nordlysets fortryllende show.
En rejse til Nordkap er i dag ikke dyrere end andre populære turistmål. Den mest kendte rute til Nordkap er nok Hurtigruten. Det er et krydstogt som tager dig fra København til Nordkap og retur på 12 dage. Det er en meget populær rejsemåde, en ægte krydstogt oplevelse. Men du kan selvfølgelig også rejse over land, hvis lange skibsrejser ikke er din kop te.

Tag rutebilen til Nordkap

Turen til Nordkap er mere spændende, end den umiddelbart lyder på. Den tager nemlig ikke den korteste rute over den norske kystvej. Turen varer 15 dage og går fra København over Stockholm og Helsinki, mod Samernes Lapland. Derfra krydses polarkredsen på vej mod Nordkap.
Hjemvejen byder på Tromsø, Lofoten og så ned langs kysten over Trondheim til Bergen. Fra Bergen med skib langs hurtigruten til Stavanger og derfra med færgen til Hirtshals. Det er faktisk Skandinavien rundt! En tæt pakket tur på både land og vand, spækket med nogle fantastiske kultur- og naturoplevelser. Meget bedre kan det ikke blive på 15 dage, og du får uden tvivl nogle fantastiske minder med hjem.