+9999-9999999 example@gmail.com

Hvad er en facaderengøring?

facaderengøring

En facaderengøring er afrensning af en facade typisk efter en algebehandling. Afrensningen giver en flot og præsentabel front, som er beskyttet mod gennemtrængende vand og snavs. En facaderengøring er særlig nødvendig i hårdt vejr, da det slider voldsomt på bygninger og særligt facader.

En facaderengøring er nødvendig, især når betonbygninger har været ramt af alger. Efter en algebehandling er det optimalt med en facaderengøring, for at fjerne det skær alger har efterladt i facaden. En facaderengøring er en afrensning, som genetablere den naturlige struktur og farve i beton, så det er så godt som nyt at se på. Facaderengøringer kommer i mange typer, og afhænger af facadens overflade og vedligeholdelse. Typisk er der tale om en afrensning af glatbeton eller en murstensfacade, da alger tit sætter sig heri. Det kan være svært at komme dette problem til livs med algebehandling som det eneste, derfor er en facaderengøring nødvendig for et længerevarende flot resultat.

Facaderengøring af glatbeton

Når man skal gøre en facade af glatbeton ren, benyttes der i de fleste tilfælde en højtryksrenser med ca. 170 bars. Dog vil der altid blive lavet en nøjagtig vurdering af netop din facade, for at afgøre hvor højt et tryk, der kræves. Højtryksrenseren indeholder 90 grader varmt vand. Efter en afrensning af facaden anbefales eksperter en imprægnering af hele overfladen. På denne måde vil man undgå, at problemerne gentager sig. Imprægneringen lægger sig som et slør på overfladen, så snavs og vand ikke trænger igennem.

Ved tætbebyggede veje, tæt skov eller grønne områder er det særligt nødvendigt med en facaderengøring, da bygninger i disse områder er udsat for stor algerisiko. En algebehandling er som oftest ikke nok, hvis man ønsker algen væk for altid. Derfor anbefaler eksperterne en facaderengøring og en imprægnering oveni.

Få en individuel vurdering før en facaderengøring

Det er vigtigt at få en vurdering af sin facade inden en afrensning. På denne måde sikrer du dig, at få en nøjagtig behandling, alt afhængig af hvor stor skaden er. Mange firmaer tilbyder grundig vejledning og rådgivning indenfor facaderengøring. Man får en ekspert ud, som tilser problemet, og derefter får man en vurdering af projektet. I mange tilfælde er det slet ikke så slemt, som man tror, da alger ikke er så skadelige igen, hvis de blot får den rette behandling.

Mange privatpersoner og virksomheder har igennem årene fået hjælp til en facade rens. I stort set alle tilfælde er facaden efterladt så godt som ny. Det gode ved en facaderengøring er, at hvis man får den rette behandling i tide, behøver man kun en genbehandling mellem 5-8 år efter. Dette er værd at tage med i sine overvejelser, når man står mellem valget om at få en facaderens eller ikke. Det kan betale sig i længden, da en facaderengøring er væsentlig nemmere og billigere, før skaden er sket. Ved en stabil og grundig vedligeholdelse af ens facade, hvad end der er tale om beton eller mursten, så undgår man større afrensninger i fremtiden.